top of page
Search
  • Writer's pictureReal Data

Tidsregistrering anno 1980!


I år fylder Real Data 40 år!

Vi begyndte som selvstændigt selskab (efter tidligere at have været datterselskab af virksomheden, A/S Max Bodenhoff) på Spontinisvej i 1980 under navnet, Interflex Datasystem & Teknik.

Tilbage i 1980 så et moderne system til tidsregistrering lidt anderledes ud end dem, vi leverer i dag!

Enhederne på billedet leverede vi i 80'erne, og dengang var de noget af det mest højteknologiske på markedet til flextidsregistrering!

Medarbejdere satte deres infrarøde kort i tidsterminalen, IF MP-183 (øverst), og kunne derefter anvende de farvede knapper for registrering af komme, gå, overtid eller tjenstlig fravær - eller til at få vist deres flexsaldo.

Centralenheden, IF-2112 SP (nederst), foretog alle beregninger i flexsystemet, og kunne med en tilsluttet printer udskrive rapporter på papir i endeløse baner. Som noget nyt havde denne model også fået alfanumerisk tastatur. Det var smart dengang!

Lønbogholderen "loggede ind" på centralenheden vha. sit infrarøde kort samt en nøgle. Herefter kunne vedkommende foruden rapportudskrift, registrering af egen tid mm. også lave korrektioner i fx medarbejderes flexsaldo, hvis nødvendigt.

Skulle en medarbejders flexsaldo fx reduceres med 1 time, foretog lønbogholderen korrektionen på centralenheden med en hurtig kommando på det alfanumeriske tastatur: Kommando14 [medarbejdernummer] -001,00 xx

Det var virkelig smart i 1980!

8 views0 comments
bottom of page