top of page

Tidsterminal IF MP-183

(1980'erne)

Tidsterminal IF ET-493

(1990'erne)

Tidsterminal IF-1620 på søjle (2000'erne)

Workforce Management system

(i dag)

Tidsterminal IF-5725

(i dag)

Vores historie

Med vores 40 år i branchen er Real Data A/S en 'gammel' IT-virksomhed.

 

Siden 1980 har vi hos Real Data udelukkende beskæftiget os med løsninger for Workforce Management (herunder bl.a. tidsregistrering, fraværsregistrering, planlægning mv.) samt adgangskontrol og sikkerhed til større danske virksomheder og organisationer.

 

Real Data blev grundlagt i 1980 og har sit udspring i en af Danmarks dengang største leverandører af kontormaskiner og kontorudstyr, A/S Max Bodenhoff, der ses som en af de vigtigste virksomheder i tidlig dansk computer historie. Max Bodenhoff havde bl.a. dansk agentur på IBM, og var med til at lægge grundstenene for IBM's egen indtræden på det danske marked i 1950.

Det hele startede på Spontinisvej

Real Data (dengang Interflex Datasystem & Teknik) blev grundlagt af Max Bodenhoffs daværende marketing direktør, Bent Jørgensen, og begyndte som et datterselskab af netop Max Bodenhoff.

 

Real Data tog sig af den del af Max Bodenhoffs forretning, der omhandlede elektroniske terminaler til tidsregistrering samt pengebehandling og adgangskontrol. Sidenhen blev det dog besluttet at frasælge pengebehandlingen for at strømline og fokusere på Workforce Management og adgangskontrol.

 

Real Data løsrev sig efter kort tid fra moderselskabet, Max Bodenhoff, i tæt samarbejde med tyske Interflex Datensysteme GmbH. Real Datas første adresse var på Spontinisvej, tæt på hjørnet af Grønrisvej, i København SV.

Bent Jørgensen var adm. direktør i Real Data helt frem til 2004, og fortsatte som formand for bestyrelsen frem til 2014.

Photo575666191263_inner_104-18-675-34-91

Det hele startede på Spontinisvej, København SV, som var den første adresse for Interflex Datasystem & Teknik (nu Real Data). Bygningen er set fra Grønrisvej.

En drivkraft for flextiden på det danske arbejdsmarked

Gennem Max Bodenhoff var Bent Jørgensen en af de store drivkræfter i Danmark, som introducerede de fleksible arbejdstimer (flextid) til det danske arbejdsmarked, startende med den offentlige sektor, som var blandt de første i Danmark til at tage den nye arbejdskultur til sig.

 

De fleksible arbejdstidsordninger blev oprindeligt opfundet af en række tyske forskere i 1970'erne (heriblandt særligt Christel Kammerer), og det var hér samt gennem tyske Interflex Datensysteme GmbH, at Bent Jørgensen fandt inspiration for flekstiden på det danske marked, og som senere også blev videreført gennem Real Data.

 

Med afsæt i forskningen i Tyskland har flekstidsordninger (og systemer til håndtering heraf) senere hen spredt sig langt udover både tyske og danske grænser, til medarbejdere, som har haft stor gavn af fleksibiliteten og den øgede arbejdsglæde deraf.

IF-2112 SP + IF MP-183 (1980).jpg
  • Læs hvordan løsningen fungerede tilbage i 1980'erne
    Flextidsterminal samt centralenhed fra Interflex (ca. 1980). Terminalen anvendte højteknologiske infrarøde kort til identifikation, og der kunne registreres komme, gå, overtid, tjenstligt fravær samt visning flexsaldo. På centralenheden kunne lønbogholderen "logge ind" vha. kombination af infrarødt kort og nøgle, og kunne foruden rapportudskrift registrere egen tid samt foretage korrektioner i medarbejderes flexsaldo.

se vores historie i billeder

Real Data A/S - Innovation gennem 4 årtier
Play Video

Real Data i dag

Real Data opererer i dag fra sin adresse i Hørsholm nord for København, og leverer stadig løsninger, som er udviklet og produceret i Tyskland. Løsningerne er implementeret i mere end 12.000 virksomheder og organisationer, og anvendes dagligt af mere end 4,5 millioner mennesker verden over, samt i hver 5. Top500 virksomhed i Europa - og ikke mindst er der tale som løsninger, som du kan stole på.

Bent Jørgensens forretningssans, hans indstilling til god kundeservice samt overordnede holdning omkring, at en aftale er en aftale og at man kunne stole på, at der altid ville blive leveret de bedst mulige løsninger til kunderne, nemlig stadig en grundlæggende del af virksomhedskulturen hos Real Data. Med Bent Jørgensens egne ord:

"Enhver kunde skal behandles på en sådan måde, at kunden altid kan anvendes som reference"

Real Datas referencer inkluderer i dag nogle af de største fagforbund samt virksomheder og organisationer i den private såvel som offentlige sektor i Danmark og Skandinavien - og nogle af dem har sågar været kunder lige siden virksomhedens begyndelse.

Som del af en større strategi om at indtræde i nye markeder med endnu bredere løsninger, samt tilbyde SaaS ("hosting") løsninger ændrede vi i 2013 navn fra Interflex til Real Data.

Løsningerne, Real Data leverer anvendes dagligt af mere end 4,5 mio. mennesker i mere end 12.000 virksomheder og organisationer verden over.

bottom of page