top of page
Search
  • Writer's pictureReal Data

Ingen bekymringer ifm. den nye ferielov


OBS: Denne nyhed er fra 2017 - find nyere information om den nye ferielov og vores løsninger ved at klikke nedenfor.

Folketinget har som bekendt indgået en aftale om en ny ferielov, som vil træde i kraft den 1. september 2020. I den nye ferielov er der foretaget væsentlige ændringer i måden, man som lønmodtager optjener og afholder sin ferie.

De nye ferieregler i ferieloven kaldes ”samtidighedsferie” hvilket kort sagt betyder, at man som lønmodtager optjener og afvikler sin ferie samtidigt over en periode på 12 måneder (ferieåret).

Eksempelvis kan den ferie, som lønmodtageren optjener i februar måned, allerede afholdes i marts måned samme år. Lønmodtageren behøver dog ikke afholde ferien lige med det samme. Lønmodtageren har nemlig mulighed for at afholde ferien i yderligere 4 måneder, så der er 16 måneder til at afholde ferien i (ferieafholdelsesperioden). Det giver den enkelte øget fleksibilitet til at afholde ferien.

Som kunde hos Real Data behøver den nye ferielov ikke give dig nogen bekymringer, når det kommer til anvendelsen af din løsning til tidsregistrering og fraværsregistrering. Vi vil naturligvis sørge for, at du får mulighed for at håndtere den nye ferielov med din løsning.

1 view0 comments
bottom of page